Paraply

Vi fikk en oppgave der vi skulle ta bilder, der temaet var paraply, og det skulle innholde en paraply.

 

  • Velg ett av bildene dine og beskriv kort hva du vil utrykke, beskrivelse av komposisjon

            og en vurdering av bildet ditt- hva ble bra? Hva kan forbedres?

 

Jeg begynte å tenke på hva som skulle i bildet. Jeg hadde lite inspirasjon. Jeg søkte opp et bilder på nett, men ingen av dem ga meg noe særlig inspirasjon. Jeg prøvde å få mer inspirasjon ett par dager senere uten hell. Når jeg skulle ta bilde tenkte jeg først på å ha en svarte paraply, men innså senere at det ville blitt kjedelig hvis alt i bildet hadde kalde å dystre farger. Vi hadde muligheten til å manipulere bilde i Photoshop, men jeg liker ikke manipulering og følte at bilde ikke ble noe bedre hvis jeg begynte å justere på det i Photoshop.

Tanken i bildet er at gutten på bildet skal på en stor reise/tur, og tok med seg sin trofaste paraply. Noen elementer i bildet står veldig i kontrast med hverandre. Skoene og paraplyen står veldig fram i bildet på grunn av fargene mot asfalten. Beinene og paraplyen i bilde skaper bevegelse i bildet som er rettet oppover eller nedover, og også diagonalt som skaper spenning siden mye av det andre i bilde er vertikalt. Personen er plassert  nære midten i bildet for å få mest fokus, men står også litt i det gylne snitt. Paraplyen står i det gylnesnitt. Benken på bildet var med for å skape kontrast, og for å vise at gutten på bildet skal dra. Det er en liten enhet i skoene og paraplyen, ikke bare at begge står fram mot asfalten, men at paraplyen inneholder noen rødefirkanter som skaper enhet i forhold til de røde skoene.

Det er en bra oppgave, men jeg personlig slet med inspirasjon. Jeg begynte tidlig med planlegging, men kom ikke på noe sårlig bra ide. Det ferdige produktet mitt minnet om CD coveret mitt. Det ga meg en ide som jeg kunne bruke hvis jeg trengte. Og det endte med at jeg gjorde. Alt i alt syntes jeg bildet mitt ble dårlig. Jeg er skuffet over egen innstats og skammer meg nesten over bildet. Til neste gang kan jeg forbedre meg på å få og finne inspirasjon på nett eller ved hjelp av andre virkemidler. 4/10 på det ferdige produktet.

 

 

 

 

  


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MaxMK

MaxMK

17, Ringerike

Jeg heter Max og går på Medie og Kommunikasjon på VG2! På fritiden driver jeg med Spill, Video Redigering, Manus Skriving og ikke så særlig mye mer. Jeg er også en såkalt Geek eller Nerd. (Jeg fortrekker ordet Hybrid)

Kategorier

Arkiv

hits